Anklageskrift i CSC-hackersag ligger klar: Kræver fire års fængsel

De offentlige registre hos blandt andet kriminalregistret, kørekortregistret, Schengen Informationssystem og CPR-registret blev ifølge politiets anklageskrift malket for oplysninger gennem fire måneder, skriver
Politiken.

Politiet har to fængslede i sagen, en dansk mand, som har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder, og den kendte svenske hacker Gottfrid Svartholm Warg, som blev anholdt i Cambodja 30. august 2012, hvorefter han blev udleveret til Sverige og senere til Danmark.

Nu er anklageskriftet mod de to klar, og Ritzau har fået aktindsigt i det. Her lyder anklagen, at de to gennem fire måneder havde adgang til mainframe-systemerne hos CSC, og at de malkede dem for oplysninger fra de førnævnte registre.

Vil have lange fængselsstraffe

Helt konkret er de to tiltalt for at have fremkaldt omfattende forstyrrelse af informationssystemer, at have skaffet sig oplysninger om erhvervshemmeligheder og groft hærværk.

Ifølge DR har alle tre anklager en strafferamme på seks år, men senioranklager Maria Cingari har under et tidligere retsmøde fortalt, at anklagemyndigheden vil gå efter en straf på omkring fire års fængsel.

Sagen tog ifølge anklageskriftet sin begyndelse omkring 13. februar 2012, hvor danskeren opfordrede Gottfrid Svartholm Warg til at hacke politiets systemer, hvorefter danskere gav ham oplysninger om politiets it-systemer samt brugernavne til CSC’s informationssystem. Blandt andet flere brugernavne på ansatte i politiet.

Fjernstyret hacking?

I anklageskriftet skriver politiet, at det 7. april lykkedes de to mænd at trænge ind i CSC’s system, hvorefter de frem til 30. august downloadede filer derfra til IP-adresser i Tyskland, Iran og Cambodja.

Tidligere har det været fremme, at der forud for hackerangrebet var en chat mellem to personer, der kaldte sig henholdsvis Advanced Persistent Terrorist Threat og My Evil Twin. Politiet mener, at danskeren er den første, mens Warg ifølge politiet er den anden.

De to anklagede nægter sig begge skyldige i sagen. Den svenske hacker har forklaret, at hans computer blev fjernstyret af andre hackere til at bryde ind hos CSC, mens danskeren ikke har villet udtale sig.

Retssagen mod de to begynder i retten på Frederiksberg 2. september, hvor et nævningeting vil afgøre sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>