Blog: DIKU flytter — igen

De, som har fulgt den fortsatte saga om DIKUs placering i diverse bygninger vil vide, at situationen p.t. er, at vi er fordelt på mange lokationer:

  1. De studerende opholder sig mest i DIKU-kantinen på anden sal i bygningen på Universitetsparken 1, den som de fleste kender som DIKU-bygningen.

  2. Forskergruppen APL (algoritmer og programmeringssprog) og institutledelse/administration har stueetagen i B-bygningen på HCØ (H.C. Ørsteds Institut), undtaget dog et antal PhD-studerende, der har fået et lokale ved siden af HCØs kantine.

  3. Forskergruppen Image (billedbehandling og machine learning) har kælderetagen i E-bygningen på HCØ.

  4. Forskergruppen HCC (human-centered computing) har lokaler på KUA (KU Amager), tæt på IT Universitetet.

De ansatte på HCØ har dog døjet med pladsmangel, så her over sommeren sker der endnu en rokering:

  1. En del af institutledelse/administration flytter tilbage til DIKU-bygningen i lokaler, der engang rummede DIKUs studieadministration og senere blev mødelokaler.

  2. Image-gruppen flytter til lokaler i Sigurdsgade 41, på den anden side af Jagtvej i forhold til Universitetsparken.

De gamle i gårde vil måske kunne huske, at Sigurdsgade 41fra midten af 1970′erne indtil 1983 var DIKUs adresse. Vi boede der, indtil Medicinsk Anatomisk Institut flyttede til det dengang nybyggede Panum Institut, og DIKU (som altid har arvet storebrors aflagte tøj) fik lov til at flytte ind, da lokalerne på Sigurdsgade var blevet alt for små, og DIKU stod overfor en ekspansion — bland andet blev optaget øget fra ca. 100 til ca. 200, hvorved adgangskvotienten faldt fra over 9 (på 13-skalaen) til fuldt optag.

Men Sigurdsgade var der, jeg trådte mine barnesko som studerende på DIKU i 1979, så jeg glæder mig til at se, hvordan der ser ud nu. Jeg har ladet mig fortælle, at kantinen på anden sal, som var forgænger for den nuværende studenterdrevne DIKU-kantine, nu er nedlagt og lavet om til arbejdspladser. Det er lidt synd, men, sålænge de studerende kan beholde kantinen i DIKU-bygningen, er det ikke en katastrofe.

Planen er, at når Niels Bohr Bygningen (NBB) er færdig i 2017, så skal APL-gruppen, Image-gruppen og institutledelsen flytte til vest-fløjen af denne bygning. Men et hurtigt blik på lokalefordelingen på byggetegningerne, afslører, at der langt fra er plads. Det skyldes, at pladsen til DIKU i NBB er beregnet ud fra DIKUs størrelse omkring 2008, hvor der lige havde været en nedskæringsrunde. Da der er ansat mange siden da, og da antallet af studerende er steget kraftigt, er dette beregningsgrundlag forældet og utilstrækkeligt. Det samme gælder flere af de andre institutter, der efter planen skal flytte til NBB, så det bliver spændende at se, hvordan (og om) kabalen kommer til at gå op. Men uanset hvad, så ser det ikke ud til, at DIKUs ønske om at samle hele DIKU (inklusive HCC-gruppen) under et tag igen bliver til noget i overskuelig fremtid.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>