Microsofts Windows-strategi går tilbage til skrivebordet: Nu er 7 + 8 = 9

Microsoft er efter alt at dømme på vej med den næste større opdatering af Windows, som måske vil komme til at hedde Windows 9, men som foreløbig angiveligt blot har kodenavnet ‘Threshold’ – eller tærskel på dansk. Det skriver ZDNet.

Den nye udgave vil ifølge rygterne forsøge at rette yderligere op på de kritikpunkter, som især kontorbrugerne har haft i forhold til Windows 8, som fokuserede meget på den nye touch-centrerede grænseflade, som først hed Metro, siden Modern og nu Windows Store-style.

Kilder oplyser ifølge ZDNet, at Microsoft med Threshold vil tilpasse Windows mere til de forskellige typer enheder, som styresystemet skal køre på, i stedet for som nu at have næsten den samme Windows på både almindelige desktop-pc’er, bærbare med touch-skærme og små tablets.

En almindelig pc vil med Threshold stort set kun vise brugeren det traditionelle desktop-miljø, men med mulighed for at køre de nye Windows Store-apps som desktop-applikationer. Omvendt vil en tablet slet ikke have det gamle desktop-miljø, der trods visse forbedringer stadig ikke er velegnet til en ren touch-oplevelse.

Foreløbig har Microsoft intet officielt meldt ud om Windows 9. Der kommer en større opdatering til Windows 8.1 i løbet af 2014, som dog næppe kommer til at byde på væsentlige ændringer i brugerfladen, men snarere ændringer bag kulisserne.

For Microsoft har udfordringen siden lanceringen af Windows 8 og siden Windows 8.1 især været en betydelig tilbageholdenhed hos virksomhedskunderne, der i stedet har lagt sig fast på Windows 7.

Microsoft risikerer derfor potentielt at havne i en ny situation som med Windows XP og Windows Vista, hvor mange holdt fast i Windows XP og dermed også gjorde det vanskeligt for Microsoft at foretage større spring frem på teknologisiden, hvis en stor del af kunderne ikke skulle sættes af.

Selvom Microsoft flere gange har fastholdt, at den nye brugerflade er kommet for at blive, så har selskabet også løbende foretaget justeringer, og Threshold ser da også ud til at bringe en mere traditionel startmenu tilbage til desktop-miljøet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>