Dansk musestudie: Naturlig fødsel styrker immunforsvaret

Børn, der fødes ved kejsersnit, har en anden tarmflora end børn, der er født af den naturlige fødselsvej. Derfor kiggede en række forskere fra Københavns Universitet på hvordan immunforsvaret påvirkes ved de to fødselsformer.

»Studiet viser, at museunger født ved kejsersnit har udviklet et lavere antal af celler, der styrker immunforsvaret,« udtaler Camilla Hartmann Friis Hansen, adjunkt ved Institut for Veterinær Sygdomsbiologi i en pressemeddelelse

Læs også: Forskningsprojekt skal afdække kolikkens hemmeligheder

Hypotesen lyder, at barnet udsættes for flere bakterier fra moderen ved en naturlig fødsel end ved kejsersnit. Dermed lærer barnets immunsystem at adskille egne uskadelige molekyler fra fremmede.

I forskernes forsøg havde de mus, der var født ved kejsersnit, et lavere antal celler af den type, der er vigtige for at forhindre reaktive immunceller i at reagere imod molekyler fra kroppen selv, fra kosten og fra uskadelige tarmbakterier. Netop denne overreaktion fra immunforsvaret karakteriserer immunsygdomme som eksempelvis type-1-diabetes, chrohns sygdom og allergi.

Det lykkedes dog ikke forskerne at finde et tegn på udvikling af type-1-diabetes hos kejsersnit-museungerne. Nu skal forskerne undersøge, om der er en disponering for andre immunsygdomme.

Forskernes resultat er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Immunology.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>