Danske forskere lærer østafrikanere at håndtere både oversvømmelser og tørke

Storbyer i det østlige Afrika som Addis Ababa i Etiopien og Dar es Salaam i Tanzania plages af klimaændringer, der både forårsager massive nedbørsmængder. De medfører ødelæggende oversvømmelser, ligesom områderne i andre perioder oplever voldsom tørke.

Begge dele forårsager store problemer for befolkningen i områderne, og derfor skal forskere fra Københavns Universitet forsøge at klæde byerne på til at omstille sig til de voldsomme forhold med den såkaldte landskabsbaserede regnvandshåndtering, lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Metoden er et alternativ til kloakering og går ud på at skabe en ’blød infrastruktur’, som det formuleres, der både kan forsinke vand eller fører det steder hen, hvor der er behov for det i eksempelvis perioder, hvor rent drikkevand er en mangelvare.

»I Danmark fungerer det som et supplement til kloakker, når der er øget nedbør, men det er i endnu højere grad relevant for afrikanske storbyer, der ofte slet ikke har nogle kloaksystemer,« siger forskeren Antje Backhaus til Danmarks Radio. Hun har selv forsket i systemer til at håndtere vand uden kloakker.

Hendes resultater for, hvordan den landsskabsbaserede regnvandshåndtering kan implementeres i de afrikanske områder, præsenteres til efteråret ved den internationale kongres Global Challenges: Achieving Sustainability.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>