Dieselbiler skal betale 202 kroner for at køre ind i London

94 kroner kan bilister med dieselbiler komme til at betale ekstra, hvis de vil køre ind i Londons bymidte i 2020. Det er i hvert fald planen, som byens borgmester kalder Ultra Low Emission Zone, skriver BBC.

Afgiften på de 94 kroner bliver lagt oven i den nuværende pris for at køre ind i London på 108 kroner. I alt kan de mere forurenende bilister altså se frem til en regning på 202 kroner for en tur til Londons bymidte i 2020.

Mere præcist kommer afgiften til at ramme alle dieselbiler, som ikke lever op til Euro 6-standarden, og alle benzinbiler registreret før 2006.

Euro 6-standarden træder for alvor i kraft i 2015, hvor alle nye biler skal overholde standarden for at kunne sælges i EU. Den nye standard er specielt relevant for dieselbiler, fordi den begrænser det lovlige udslip af kvælstofdioxid. Faktisk må dieselbiler kun udlede halvt så meget kvælstofdioxid som Euro 5-standarden for at kunne leve op til Euro 6.

Tidligere har miljøafgifter i London fokuseret på CO2-udslip, hvilket har skabt større incitament for at købe dieselbiler. Det har dog medført en bilpark, som forurener med mere kvælstofdioxid i stedet, hvilket byen nu prøver at ændre med den nye afgift.

Interesseorganisationen UK Automobile Association mener dog ikke, den nye afgift er tilstrækkelig, hvis man vil den dårlige luft i London til livs. Her peger man på, at blandt andet Berlin allerede helt har forbudt de forurenende dieselbiler. Set i det lys er en afgift om seks år ikke særlig ambitiøst.

London har store problemer med luftkvaliteten, men også København overtræder EU’s grænseværdier for netop kvælstofsdioxid.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>