DSB fortalte ikke Atkins om gentagen skade

Nok var den første hændelse med revnede aksellejer på et IC4-tog i 2010 blevet nævnt over for konsulentvirksomheden Atkins, der skulle vurdere togenes fremtidsmuligheder. Men DSB siger i dag, at de ikke havde nogen dialog med Atkins om, at revnerne også var opstået på et andet tog senere på året.

I går skrev Ingeniøren, at Atkins godt kendte til revnerne i IC4-togenes aksler.

Læs også: Atkins kendte til revner i IC4-togenes akselkasser

Men i et svar til transportudvalget forklarer transportminister Magnus Heunicke i dag, at Atkins kun kendte til den første hændelse. DSB oplyser d. 1. juli 2014:

»DSB har gennemgået sine skriftlige kilder og kan ikke på det grundlag dokumentere en dialog med Atkins om 2. hændelse. Dette kan have sammenhæng med, at DSB som nævnt på det tidspunkt var af den opfattelse, at problemet med revnedannelserne var løst ved at flytte de relevante sporstoppere. Denne konklusion hviler dog mere på et spekulativt – end et dokumenteret grundlag.«

DSB finder således ikke at kunne oplyse sagen yderligere på grundlag af den dokumentation, DSB er i besiddelse af, skriver de.

Læs også: Ekspert-rapport advarede DSB om IC4′s fejlramte akselkasser for fire år siden

Som DSB også beskriver, antog de i begyndelsen, at revnerne opstod på grund af påkørsel med sporstoppere på et værksted. Derfor mente de ikke, at revnerne var tegn på fejldimensionering, som flere eksperter efterfølgende ellers har ment.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>