Efter Jeopardy-succes: Alvidende computer skal finde på nytænkende madopskrifter

Skulle man tro science fiction-klichéerne, så ville vi ende med smagløs mad i pilleform, hvis det var computernes tur til at lave aftensmad. Men kombinationen af computerkraft og databaser med opskrifter kan bruges til at skabe helt nye, spændende varianter over velkendte retter, skriver Wired.

Et samarbejde mellem IBM’s Watson-teknologi og madmagasinet Bon Appetit skal bruges til at opfinde nye retter i en ny app, hvor brugeren kan vælge forskellige nøgleord, som Watsons algoritmer kan bruge til at finde frem til opskrifterne ud fra Bon Appetits database.

Det betyder, at Watson kan finde nye ingredienser frem, som er knyttet til forskellige smagsuniverser, og foreslå dem i tilpassede mængder til en ret, så man kan få en variant over den klassiske kartoffelsalat.

Samarbejdet, som nok mest handler om markedsføring, er ét eksempel på, hvordan den type computersystemer, som IBM betegner som kognitive systemer, kan bistå mennesker. Watson-teknologien er allerede blevet tilpasset sundhedssektoren, hvor den kan rådgive læger, og det er også på længere sigt denne type computerhjælper, som digitale assistenter som Apples Siri og Microsofts Cortana stiler mod.

Læs også: Supercomputer bandede som en sømand: Måtte slette uartige ord fra hukommelsen

IBM’s Watson-teknologi bruger særlig hardware og software til analyse af store mængder ustruktureret information med fokus på at kunne fortolke indholdet af naturligt sprog. Watson-systemet blev kendt, da det slog de menneskelige stormestre i tv-quizzen Jeopardy.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>