Ny dansk-udviklet smartphone kommer til salg i juli 2014

Nu sker det: Danske Lumigon får en telefon til salg i Danmark, nemlig den nye Android-model T2 HD, som er en kraftig opgradering af selskabets første telefon T2. Det skriver Meremobil.dk.

Dermed ser et omtumlet forløb nu endelig ud til at lykkes for den danske telefonproducent, efter flere år med forsinkelser og brudte løfter.

Den 23. juli har Telenor, CBB og Bibob telefonen klar til salg, fremgår det af deres webbutikker, og dermed adskiller lanceringen af T2 HD sig kraftigt fra lanceringen af Lumigons første telefon, T2, som efter flere forsinkelser kun kom til salg i enkelte webbutikker i udlandet.

Ifølge Meremobil.dk er den nye T2 HD en flot og velfungerende telefon, hvor der på software-siden ikke er pillet så meget ved Android-systemet. Udover den vægt, der er lagt på designet, skal en LED-blitz på forsiden af telefonen til ’selfies’, samt muligheden for 128 gigabyte lagerplads adskille T2 HD fra konkurrenterne.

Telefonen på 4,3 tommer er dog på andre områder lidt bagefter på specifikationerne, i forhold til prisen som begynder på 5.199 kroner hos Bibob for en 32 gigabyte-model. Men samlet set er det et rigtig godt bud på en Android-telefon, som så oven i købet er dansk, melder Meremobils anmelder John G. Pedersen.

Læs også: Bekræftet: Stærkt forsinket, dansk luksus-Android endelig til salg

Læs også: Dansk super-Android-telefon forsinket – igen

Lumigon, der holder til i Sydhavn i København, kom først på banen i 2010 med telefonen T1, som trods flere forsinkelser og løfter om lancering i løbet af 2011 dog aldrig så dagens lys. I mellemtiden havde udviklingen nemlig overhalet telefonen, og firmaet satsede i stedet på telefonen T2, der blev præsenteret på Mobile World Congress i februar 2012 med en melding om, at den var klar til salg inden udgangen af året. Det skete så først i maj 2013, og altså kun i et meget begrænset omfang.

Med T2 HD på plads i Telenor-koncernens webbutikker kan Lumigon måske denne gang have ramt plet og få firmanavnet slået fast på et marked med hård konkurrence blandt giganter som Samsung, Apple og Sony.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>