Fængslet under terrorparagraf: Nægtede at udlevere kodeord til krypteret computer

En 22-årig englænder med Aspergers Syndrom skal seks måneder i fængsel med henvisning til en terror-paragraf, fordi han nægter at udlevere sine kordeord til en krypteret computer til politiet. Noget han ellers er blevet tilskyndet til med henvisning til ‘nationens sikkerhed.’ Det skriver The Register.

Den 22-årige, der læser datalogi, er blevet bedt om at udlevere sine krypteringsnøgler, fordi han var under mistanke for at have ‘trollet’ det engelske politi samt forsøg på at bryde ind på hjemmesiden for den tidligere afdeling for alvorlig, organiseret kriminalitet, SOCA’s, hjemmeside.

Læs også: Politiet indleder første danske sag om DDOS-angreb

Han var blandt anklaget for at have ringet til politiet i den engelske region, Northrumbia,og advare dem mod et forestående cyberangreb – en historie poltiet havde “købt” og derfor midlertidigt lukket sin hjemmeside.

Derudover var han på et tidspunkt anklaget for at have sendt trusselsbeskeder under falsk navn til ansatte på Newcastle Universitet, ligeså vel som han var anklaget for at opfodre til upassende opslag på en Facebook-side for to kvindelige politibetjente, der var blev dræbt i et skudopgør.

De episoder, og et par stykker mere, gav politiet en dommerkendelse til at ransage den 22-åriges hjem og computer. Men computeren var krypteret og det eneste, den 22-årige gav dem, var 50 falske kodeord.

Det fik en dommer til at udstede en kendelse, der skulle pålægge den 22-årige at give politiet det rigtige kodeord. Det nægtede han, og det bliver åbenbart tolket som en overtrædelse af paragraf 49 i RIPA – Englands kontroversielle aflytningslov, som er knyttet til terror og national sikkerhed.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>