Dræbervirus fundet på lager i USA

I bunden af et køleskab i et laboratorium i Maryland, USA, stod en papkasse med glas, der indeholdt en af verdenshistoriens værste vira – koppevirussen, som ellers kun opbevares to steder i verden under skarpeste sikkerhedsforanstaltninger.

Glassene var forseglede og dermed ikke umiddelbart farlige. De er nu blevet politi-eskorteret i sikkerhed i Atlanta. Det skriver blandt andre Politiken.

I 1977 blev den frygtede og dødelige sygdom udryddet efter at have slået mellem 300 og 500 millioner mennesker ihjel.

En efterforskning er nu sat i gang med FBI og den amerikanske sundhedsstyrelse for at finde frem til, hvordan det kunne ske, at en så farlige virus er blevet ‘glemt’ på den måde.

Kun to steder i verden opbevarer man koppevirus – på CDC (Center for sygdomskontrol) i Atlanta i USA og på Novosibirisk – Ruslands statslige forskningscenter for virologi og bioteknolog. Begge laboratorier har højeste sikkerhedsniveau og overvåges jævnligt af verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Skulle en ny epidemi bryde ud, ville man så igen kunne skabe en vaccine.

Det vides endnu ikke, hvor farligt indholdet af de glemte beholdere er. Det vil blive undersøgt, inden de destrueres, sandsynligvis under overværelse af vidner fra WHO.

Sidste gang et menneske døde af kopper var i 1977.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>