Firefox bløder brugere

Mozillas samlede markedsandele på desktop og mobileenheder er faldet de sidste to måneder. Der er især mangel på brugere til Mozillas mobile udgave af Firefox, skriver Computerworld.com.

Ifølge Computerworlds undersøgelse er det samlede brug af Firefox på både mobil og desktop helt nede på 12,9 procent i juni måned. Det er 1,2 procentpoint mindre end to måneder forinden, og det laveste siden Computerworld for fem år siden begyndte at måle markedsandele på browser markedet.

Juni gik 17,3 procent online fra en mobil enhed, hvilket er en stigning på 6 procentpoint de sidste 12 måneder, og en vækst på 52 procent.

Men selvom om mobil browsing er i voldsom vækst er det ikke lykkes Mozilla at udbrede sin browser på det mobile marked. Langt under én procent bruger Mozilla Firefox på sin smartphone, og kun Microsofts Internet Explorer klarer sig dårligere end Firefox.

Helt godt ser det dog heller ikke ud for Apples Safari. Apples browser er nemlig nede på 12,3 procent af de samlede markedsandele, hvilket er et fald fra 13,1 procent blot to måneder tidligere.

Månedens store browserkonge er Google, som har en samlet markedsandel på 22,6 procent, hvilket er 1,5 procentpoint højere end April.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>