Google trækker stikket til kontor-apps: Quickoffice er snart fortid




Mobil-kontorpakken Quickoffice er snart fortid. Ejeren, Google, har nemlig valgt at droppe softwaren.

Google købte Quickoffice i 2012 og forklarede dengang, at Quickoffice har “præsteret at sikre gnidningsløs interoperabilitet mellem populære fil-formater.”
 
“… og vi vil arbejde på at bringe deres kraftfulde teknologi ind i vores apps-produktsuite,” lød det også i sommeren 2012. 

Sidste efterår valgte Google at gøre mobil-kontorpakken helt gratis og at integrere applikationerne med Google Drive, så man kunne gemme filer og tilgå dem der direkte fra Quickoffice.

Quickoffice blev for år tilbage kendt for at være en af de mobil-kontorpakker, der havde den bedste understøttelse af dokumenter oprettet i Microsofts Office.

I de senere år har Microsoft dog for alvor satset på at levere mobile udgaver af Office-pakken, så en del af behovet for software som Quickoffice er i dag forsvundet.

Samtidig er Apple begyndt at give sin iWork-kontorpakke med Pages, Numbers og Keynote gratis væk til nye iOS-brugere.

Derfor droppes Quickoffice
At Google dropper Quickoffice, skyldes dog ikke, at selskabet har opgivet kampen imod Microsoft og Apples kontorpakker på de mobile platforme, snarere at Google går all-in med Google Docs.

I et kort blogindlæg skriver Google om beslutningen om at droppe Quickoffice:

“Med integreringen af Quickoffice i Google Dokument, Regneark og Præsentation-apps, vil Quickoffice-app’en blive fjernet fra Google Play og App Store i de kommende uger.”

“Eksisterende brugere kan fortsætte med at anvende app’en, men der vil ikke blive tilføjet nogen nye funktioner, og nye brugere vil ikke kunne installere app’en,” lyder det videre fra Google.

Læs også:

Google trækker nyt våben med gratis kontorpakke

Google køber op: Satser på kontor-apps til din mobil



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>