Sådan kommer du hurtigt igennem Københavns Lufthavn med smart it




I sidste uge startede skolernes sommerferie, og det er traditionelt startfløjtet til travlhed på de danske motorveje og i landets lufthavne.

Hvis du hører til det flyvende feriefolk øst for Storebælt, kan du glæde dig over, at Københavns Lufthavne på Amager syd for hovedstaden bestræber sig på at gøre din rejseoplevelse så glidende og glat som muligt

Den smidige gennemgang i lufthavnen sker blandt andet med flere it-systemer, inden du når frem til hængekøjen og sandstrandene.

Også selv om lufthavnen om sommeren skal håndtere knap 100.000 gæster og 840 fly på sommerens travleste feriedage mod normalt 50.000 passager på en ganske almindelig dag i marts.

Det skal være forudsigeligt
Optimeringen af passagerflowet sker i en kombination af historiske datasæt over dagrytmen i lufthavnen sammenholdt med realtidsopdateret data fra eksempelvis de forskellige flyselskaber i lufthavnen.

Samtidig skal forsinkelser og andre afvigelser kommunikeres så hurtigt ud til passagererne som muligt for at sikre en hurtig og stabil trafikafvikling.

“Det handler om forudsigelighed, og vi skal hele tiden have gode prognoser for at kunne optimere passager-flowet, så folk ikke kommer til at vente alt for længe eller stå i kø de forkerte steder,” forklarer it-direktøren i Københavns Lufthavne, Christian Poulsen, til Computerworld.

Et system til alle i lufthavnen
Flere forskellige it-systemer som det fælleseuropæiske Euro Control-system med oversigt over alle europæiske flyafgange er med til at giver personalet et billede af travlheden på et givent øjeblik.

For oplysninger om alle europæiske afgange bliver sammen med andre relevante informationer indsamlet og konsolideret i Københavns Lufthavnes eget it-system, Staff, som er tilgængeligt for alle flyhåndteringsmedarbejdere i lufthavnen.

“Vores systemer er sat op, så vi kan levere varen i form af en effektiv oplevelse, hvor passagererne også får tid til at se sig lidt om i lufthavnen,” lyder det fra it-direktør Christian Poulsen.

I Staff-systemet er ud over udefrakommende datasæt eksempelvis også oplysninger om lokale ankomster og afgange samt et overblik over det nødvendige udstyr til de respektive fly ved deres standpladser.

Det hjælper alt fra rengøringspersonale og mekanikere til at komme hurtigere om bord i flyene og aflevere dem flyvefærdige til det næste hold passagerer.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>