Hackere tog sig tid til at se VM-finalen

Normalt udnytter hackere tidsrummet under en stor foldboldkamp til at foretage flere angreb, fordi sikkerhedsfolk i den anden ene er mere optagede af det, der foregår på tv-skærmen fremfor det, der foregår på computeren. Men under VM-finalen mellem Argentina og Tyskland forholdt det sig lige modsat. Selv hackere måtte her give efter og holde en pause, da Tyskland slog Argentina med 1-0 i overtiden. Det skriver informationweek.com.

Under kvart- og semifinalerne var der ellers rigelig aktivitet blandt angrebslystne hjemmeside-hackere. Under flere af kampene steg antallet af angreb til langt over det dobbelte af normalt niveau. Men under finalen var volumen af angreb på sølle to procent sammenlignet med semi- og kvartfinaler.

Læs også: Brasiliens nederlag satte rekord på Twitter

Tallene, der stammer fra den store amerikanske it-sikkerhedsvirksomhed, Imperva, viser, at der var 149 individuelle angreb mod deres kunder i tiden lige op til kampen, 160.5 under kampen og 34 i tiden lige efter. Samtidig var der kun 53.5 store angreb under kampen, 68 op til og 22 efter.

Normalt er der 2.125.5 individuelle angreb og 441 store angreb i den tidsperiode, der svarer til en fodboldkamp.

Det ligner, ifølge Impervas chef for sikkerhedsstrategi, Barry Shteiman, absolut ikke hackere at lade sig distrahere af en fodboldkamp, som de normalt ser det som en ideel mulighed for angreb. Han havde forventet samme høje niveau som under se andre kampe, men lod sig overraske.

Det kan tilføjes, at Imperva ikke sporede et eneste angreb fra hverken Tyskland eller Argentina under kampen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>