Snowden: Drop fjendtlige Dropbox

‘Fjendtlig mod privatlivet.’ Sådan betegner whistleblower og tidligere NSA-ansatte, Edward Snowden, den cloudbaserede fillagringstjeneste, Dropbox, i et interview med The Guardian.

I stedet opfordrer han brugerne til at skifte til den noget mindre udbyder, SpiderOak, som ifølge Snowden beskytter brugerne mod regeringers overvågning. I modsætning til Dropbox.

Snowden mener, at cloud-virksomheder bør stræbe mod zero-knowledge, hvor de ikke selv har adgang til kundernes data som hos Dropbox, hvor virksomheden sidder på krypteringsnøgler, der giver dem mulighed for at give brugernes data videre til en tredjepart.

Læs også: Folk fra Dropbox og MIT lancerer næste generations email-platform

»Kun på den måde kan de bevise, at kunderne kan stole på dem,« siger Snowden, der samtidig fremhæver sin antipati mod valget af den tidligere amerikanske udenrigsminister, Condoleezza Rice, som medlem af Dropbox’ bestyrelse.

Ifølge Snowden opererer SpiderOak med et system, der gør det muligt for brugerne at lagre indhold med samme features som i Dropbox – uden de har nogen som helst adgang til data. Det betyder, at der skal en dommerkendelse mod den enkelte bruger til, før en myndighed kan få i data.

Når brugere anvender SpiderOak, bliver deres filer krypteret på egen enhed, før de når SpiderOaks servere. Og SpiderOak hævder at ingen i virksomheden kan dekryptere dem. Kun brugeren selv kan med sin unikke nøgle dekryptere en fil.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>