Hackergruppe bag spionage på vestlige energiselskaber

En række energiselskaber og underleverandører til energisektoren har været udsat for målrettede hackerangreb. Herunder er danske virksomheder blevet ramt af angrebene fra hackergruppen Dragonfly, lyder det fra sikkerhedsvirksomheden Symantec.

»Vi ser, at Dragonfly ligesom andre tidligere hackergrupper har valgt at bryde ind via underleverandører for at nå sine primære mål. Danske firmaer er blevet ramt, de har ikke været de primære mål, men er alligevel blevet ramt af malware,« udtaler Peter Schjøtt, sikkerhedsekspert hos Symantec.

Siden 2013 har hackergruppen Dragonfly gennemført en række målrettede hackerangreb mod energisektoren i vestlige lande. Ofrene har været elproducenter, pipelineleverandører og bestemte leverandører af udstyr til energiselskaber, fortrinsvis i USA, men også i Frankrig, Italien, Tyskland, Spanien, Polen, Tyrkiet, Rumænien, Serbien og Grækenland.

Det drejer sig dog kun om spionageangreb, hvor formålet har været at indhente fortrolig data. Men ifølge Symantec har det dog været muligt for hackerne at gennemføre sabotage, hvis de havde ønsket at gøre større skade.

Der er meget, der tyder på, at hackergruppen opererer fra Østeuropa. Samtidig peger flere indikatorer på, at gruppen er ansat af en regering til at udføre spionage, lyder det fra Symantec. Gruppen har nemlig adgang til stort teknisk kendskab, og angrebene viser, at gruppen hovedsagelig arbejder fra mandag til fredag med en arbejdsdag på ni timer.

Læs gennemgang af hackerangrebene hos Symantec.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>