It-supporter klar med ny udgave af check-ud-reminder til Rejsekort: Nu også til bus og metro

Glemmer du gang på gang at checke ud med Rejsekort, så er app’en ‘check ud reminder’ måske noget for dig. ‘Check ud reminder’ kan vibrere og give lyd fra sig, når slutmålet for rejsen er nået, hvad enten rejsen foregår med bus, tog eller metro.

App’en er en videreudvikling af en tidligere app, ‘Tjek ud appen’, som dog kun var til tog.

Det er Finn Knight, der står bag begge apps, som han har udviklet sammen med en ven. Som sådan har han oprindeligt ikke en baggrund inden for app-udvikling, men alligevel kastede han sig over projektet, da behovet meldte sig.

»Egentlig er jeg it-supporter, men jeg glemte selv at checke ud på et tidspunkt, og så slog det mig, at kunne være, man kunne lave en app,« siger Finn Knight.

Og det kunne ham og vennen åbenbart godt. Mens det er Finn Knight, der primært har stået for design og HTML5-udvikling, så er det vennen, der hovedsageligt har stået for kodearbejdet.

I modsætning til den nuværende app, så fungerede den forhenværende udgave som nævnt kun til tog. Og den tidligere app kunne heller ikke køre i baggrunden på telefonen. Så hvis brugeren eksempelvis ville sende en sms på farten, lukkede app’en ned. Lydstyrken kunne heller ikke justeres, og så var der flere småfejl i app’en – som der altså skulle være rettet op på i den seneste udgave.

Kommasepareret fil

‘Check ud reminder’ fungerer via en kommasepareret fil, kaldet en csv-fil, med oplysninger om placeringen af stationer og stoppesteder. Og ved at kombinere disse oplysninger med telefonens positioneringssystem, er det altså muligt at få apparatet til at give lyd, når det rette stop er nået, og check ud-tiden er oprunden. I forbindelse med rejsen indtaster brugeren så, ved hvilket stop hun eller han skal have en check-ud påmindelse. I den forbindelse indeholder app’en en funktion kaldet ‘Forrige Destination’. Så hvis rejsen går fra Roskilde til Slagelse og retur, så giver ‘forrige destination’ Roskilde som mål for rejsen på returvejen.

I forbindelse med den tidligere app kom csv-filen fra DSB. Den nuværende fil kommer fra Rejseplanen, og det er derfor, der nu også er busstoppesteder med. Filen er forholdsvis stor, fortæller Finn Knight. App’en fylder ca. 14MB, og han vurderer, at omkring 10MB bliver udgjort af filen.

På det danske marked er filstørrelsen til at arbejde med, fortæller Finn Knight, men hvis app’en skal ud til andre lande, som også bruger check ud-løsninger, kan der hurtigt komme så mange stop i filen, at den bliver for stor at håndtere. I hvert fald som flad fil.

I den forbindelse kunne det måske være en løsning at proppe CSV-filer i en ny danskudviklet database til netop mobiltelefoner kaldet Realm, som Version2 tidligere har omtalt.

Læs også: Klar til iPhone: Danskudviklet database er målrettet mobiltelefoner og kører uden SQL

»Det vil jeg se på, hvis jeg skal udvikle til at andre lande, der bliver det nok nødvendigt,« siger Finn Knight.

‘Check ud reminder’ findes både til Android og iOS. Den er udviklet i HTML5 og porteret til de to platforme via Phonegap.

App’en kan findes på henholdsvis Google Play og App Store, hvor den koster 7 kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>