Kampen om dokumentformater spøger igen: Storbritannien vælger ODF

Den danske kamp om, hvilket åbent dokumentformet der skulle være standard i det offentlige, endte med, at begge de to konkurrerende formater blev valgt. Sådan er det ikke gået i Storbritannien, som ud af de to, der kæmpede i Danmark, valgte ODF. Det fremgår af en pressemeddelelse fra det britiske statsministerium.

Briterne har valgt, at til dokumenter, som blot skal læses, skal dokumenterne være i PDF/A eller HTML. Det er kun, hvis andre skal kunne ændre i dokumenterne, at de skal være i ODF.

ODF er en standard, som i begyndelsen hovedsageligt blev brugt af det daværende Open Office, og den var den første til at opnå anerkendelse som en international standard.

Microsoft valgte imidlertid også at få standardiseret det nye format til selskabets Office-dokumenter under navnet OOXML. Da den danske debat om dokumentformater var på sit højdepunkt, var der imidlertid problemer med understøttelsen af konkurrenternes formater i de to lejre.

Microsofts standard blev samtidig kritiseret for at være blevet hastet gennem standardiseringsprocessen, og Microsoft havde implementeret en ‘Transitional’ udgave af formatet i Office 2010, mens det var ‘Strict’ som blev godkendt som standard. I dag understøtter Microsofts Office 2013 dog Strict-versionen.

I Storbritannien bliver valget af ODF begrundet med, at det vil gøre det muligt for it-leverandører af alle størrelser at levere tjenester til den offentlige sektor.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>