Japan vil genåbne atomanlæg efter Fukushima-katastrofe

I Japan kan atomindustrien se frem til at begynde driften igen. I det sydlige Japan har det første atomkraftværk nemlig netop bestået det første sikkerhedstjek, og kan som det første anlæg genåbne siden Fukushima-katastrofen i 2011. Det skriver Politiken.dk.

Men nu ser det ud til at Kyushu Electric Co’s Sendai-kraftværk kan blive det første der genåbner i løbet af efteråret.

Det er blandt andet premierminister Shinzo Abe, der er drivkraften i forsøget på at få sat gang i den japanske atomindustri igen.

Japans 48 atomreaktorer er ellers blevet lukket siden ulykken for tre år siden, hvor det sidste anlæg måtte lukke sidste år. Japanerne har derfor for første gang i fire årtier været nødsaget til at importere dyre fossile brændstoffer, som erstatning for atomenergi.

Fukushima-katastrofen i 2011 er blevet betegnet som den værste atomulykke siden Tjernobyl-katastrofen i 1986.

Et voldsomt jordskælv satte gang i en tsunami, der ødelagde Fukushima-værket. Tsunamien ramte med bølger på op til 30 meter, der var i stand til at skylle både indbyggere og huse væk. Vandmasserne blev for meget for Fukushima-værket og tre af værkets seks reaktorer nedsmeltede.

Tsunamien dræbte 18.000 mennesker.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>