Jubel over flere it-studerende på ‘hårde’ uddannelser

Flere studerende end tidligere har i år valgt en uddannelse, hvor hovedindholdet er tung, solid programmering, og hvor man ender som for eksempel datamatiker eller datalog.

Og den udvikling glæder foreningen IT-Branchen, som i årevis har efterspurgt og kæmpet for flere it-studerende. Der er nemlig stadig brug for mange flere danske it-folk, især af den teknologitunge slags.

»Danske it-virksomheder efterspørger i meget høj grad dygtige softwareudviklere med længere videregående uddannelser. Derfor er det meget positivt, at vi ser flere unge vælge de længere klassiske it-uddannelser på universitetsniveau. Den markante mangel på udviklere og dygtige it-folk med forretningsforståelse vil uden tvivl vokse de kommende år,« udtaler Mette Lundberg, IT-Branchens direktør for Politik & Kommunikation, i en pressemeddelelse.

Læs også: Her er optagelsestallene for it-uddannelserne i 2014

Generelt er det i år datamatiker-uddannelserne, som løber med stigningen, men også den klassiske datalogiuddannelse på landets universiteter er blevet mere populær i år. Både på Syddansk Universitet og i Aarhus er der en stigning i optaget af studerende, mens Københavns Universitet og Aalborg Universitet holder status quo.

Samlet set er der dog på universiteterne et fald i forhold til sidste år, når man sammenregner alle uddannelser med it-indhold, men det skyldes især, at nogle populære kombinationsuddannelser fik et meget højt optag tidligere. På Aalborg Universitet er antallet af nye studerende på uddannelsen Humanistisk Informatik således justeret ned med 200 personer i år.

Omvendt har andre kombinationsuddannelser, der kombinerer for eksempel it og sundhed, oplevet en stigende interesse, og det er IT-Branchen også godt tilfreds med, fordi der fremover vil være store potentialer for dansk erhvervsliv i disse nicher.

Hos Copenhagen Business Academy, har man i år haft 90 førsteprioritets-ansøgere til den danske datamatiker-uddannelse og optaget dem alle sammen. Sidste år var der kun 66 ansøgere med datamatiker som førsteprioritet. Vurderingen lyder, at de unge i dag også kigger meget på, hvordan jobmulighederne er, når uddannelsen er slut, og her ligger datamatiker i top, skriver skolen i en pressemeddelelse. Samtidig er det nemt at bygge videre på sin uddannelse, hvis man stadig er sulten efter viden, når datamatiker-titlen er i hus.

Det samlede antal nye it-studerende i år er ifølge IT-Branchen tre procent højere end sidste år, mens der generelt for alle uddannelser var en stigning på én procent. Set over en længere periode er antallet af it-studerende også steget hurtigere end mængden af studerende generelt.

I løbet af de sidste otte år er antallet af optagne på it-uddannelser således steget med 145 procent, mens det samlede optag på alle videregående uddannelser kun er steget med 48 procent i samme periode.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>