Kinesiske hackere bryder ind i amerikansk regeringsdatabase

Tidligere på året brød kinesiske hackere ind i databaser under den amerikanske regering, som huser filer på titusindvis af offentligt ansatte, som har søgt om sikkerhedsgodkendelse i forbindelse med deres arbejde. Det skriver New York Times.

Højtstående embedsmænd bekræfter onsdag, at det lykkedes hackere at komme ind i nogle af databaserne i United States Office of Personnel Mangement (OPM), der administrerer offentlig forvaltning. Hvor langt de kom ind, ved de dog endnu ikke med sikkerhed.

Læs også: Endnu en hacker-gruppe under kinesisk hær mistænkt for cyber-spionage

OPM har oplysninger om alle offentlige ansatte, og de, der søger om sikkerhedsgodkendelse, har oplyst detaljer om alt fra tidligere narkotika misbrug til kontakter i udlandet, tidligere jobs og andre personlige oplysninger.

En anonym embedsmænd siger til Times, at det endnu ikke er afklaret, hvorvidt angrebet er relateret til den kinesiske regering, og Homeland Security bekræfter episoden, men afviser, at der skulle være beviser for, at data er blevet stjålet.

Læs også: Sådan arbejder Kinas statshackere, som USA nu retsforfølger

Selvom Obama-administrationen tidligere har opfordret til åbenhed omkring sådanne brud på sikkerheden, kommer angrebet først frem nu, selvom det fandt sted i marts.

Det diplomatiske forhold mellem Kina og USA har gennem længere tid været lunkent, fordi regeringerne på tværs har beskyldt hinanden for hacking. I maj fremlagde det amerikanske justitsministerium et anklageskrift med hele 31 punkter mod fem kinesiske militære embedsmænd. De er anklaget for at have hacket sig ind flere amerikanske stålvirksomheder og virksomheder, der arbejder med sol- og atomteknologi.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>