"Dum" app bruges til at sprede israelske bombeadvarsler

App’en ‘Yo’ er inden for kort tid blevet overordentlig populær, også selvom den er kritiseret for ikke at kunne andet end at sende vennerne andet end et simpelt ‘yo’ via tekst eller lyd.

Selve strukturen i ‘Yo’-app’en er nu blevet adopteret af israelere, der bruger en ny app til at advare medborgere om de raketangreb, som Israel oplever disse dage efter endnu en konflikt med Palæstina er brudt ud. Det skriver det israelske medie The Times of Israel.

App’en ‘Red Alert: Israel’ advarer om, hvor eventuelle raketangreb finder sted, og den er kommet til verden, efter de to israelske venner Ari Sprung og Kobi Snir blev bekymrede for, om det nu også var alle, der var i stand til at høre de udendørs sirener, der skal lyde 15 sekunder før en raket slår ned.

Nu går de to venners app i gang med at advare og orientere samtidig som sirenerne.

For at lade advarslerne komme hurtigt ud fandt vennerne ud af, at de kunne låne hjælp visuelt og formidlingsmæssigt fra den føromtalte ‘Yo’-app, der skabte overskrifter for nogle uger siden, da det kom frem, at app’en – på trods af den ikke kan andet end at sige ‘yo’ – var millioner og millioner af dollar værd.

Hver eneste gang en raket skal til at slå ned, får israelere med ‘Red Alert: Israel’-app’en således en notifikation, hvor der lige så godt kunne have stået ‘yo’.

Flere teknologi-eksperter og andre der følger udviklingen inden for sociale medier kalder Yo’-appen for “den dummeste ide nogensinde“, og en app, der er med til at accelerere sammenbrudet af humaniteten.

Meget tyder dog på, at app’en er blevet så populær – ikke bare i Israel – men også andre steder i verden, fordi, det giver muligheder for interesserede at følge med i konflikten mellem israelerne og palæstinenserne i realtid.

App’en er endda blevet oversat fra hebraisk til engelsk på forespørgsel fra den amerikanske ambassadør i Israel, forlyder det.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>