17-årig nordmand sigtet for DDOS-angreb mod Norges største selskaber

Tirsdag den 8. juli blev store dele af Norges banker, tele- og rejseselskaberselskaber lammet af et DDOS-angreb af et sådan omfang at eksperter og medier spekulerede i at der nok var tale om et angreb fra udenlandske hackere.

Læs også: Massivt DDOS-angreb mod nordiske finansvirksomheder

I går aftes kom det så frem, at en 17-årig fyr fra Bergen er den sigtede i sagen, der ifølge den norske avis Dagens Næringsliv i tiden mellem tirsdag og onsdag lagde syv af Norges største virksomheder ned på nettet herunder flere af de største banker, der havde havde problemer med deres netbankløsninger ligesom SAS havde det med sin sommertravle hjemmeside.

Ifølge de norske medier oplyser politiet og drengens forsvarer at han har indrømmet, at det er ham der står bag.

De ramte virksomheder er Norges Bank, DNB, Sparebank 1, Nordea, Danske Bank, Storebrand, Telenor, NetCom, Norwegian, Widerøe og SAS. Fælles for dem er, at de for fleres vedkommende er kunder hos it-selskabet Evry, der øjensynligt var genstand for angrebet.

Det norske politi oplyser, at det ikke mistænker den unge mand for at være i ledtog med en organiseret gruppe, hvilket ellers tidligt fra fremme i dækningen af sagen, hvor det blev rapporteret at en norsk sammenslutning af hackergruppen Anonymous skulle have taget ansvaret for angrebet.

»Han er ked af at have forårsaget dette og har lagt kortene på bordet«, siger drengens forsvarer Christian Børve til Bergens Tidende.

Straframmen for forbrydelsen er ifølge det norske medie Digi.no op til seks års fængsel.

Angrebet er et af 16 alvorlige hendelser, der er afdækket alene i første kvaertal i år mod private og offentlige selskaber og virksomheder i Norge ifølge NorCERT, norges nationale center for håndtering af alvorlige dataangreb mod samfundskritisk infrastruktur og information. Sidste år blev der afdækket 51 lignende angreb.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>