Microsoft i kæmpe nedskæring: 18.000 job barberes væk

Microsoft har annonceret sin største nedskæringen i antallet af medarbejdere nogensinde. 18.000 stillinger bliver barberet bort i løbet af det kommende år, oplyser topchef Satya Nadella, ifølge theverge.com.

Det forventes, at tidligere Nokia ansatte kommer til at tegne sig for hele 12.500 af nedskæringerne. Microsoft har allerede startet processen og hovedparten af de medarbejdere, det kommer til at gå ud over, får besked inden for de næste seks måneder.

Læs også: Medie: Microsoft lukker Nokias udviklingsafdeling i Finland

Selv om tallet er højt, var det forventet at virksomheden ville skære kraftigt i antallet af medarbejdere. Især blandt de tidligere Nokia folk. Allerede ved overtagelsen af Nokia, sagde Microsoft, at man ville indføre besparelser i omkostningerne på 600 millioner dollars årligt, og derfor har rygterne længe floreret.

Den hidtil største nedskæring i Microsofts historie var i 2009, hvor 5.800 stillinger gik tabt. Nedskæringerne skyldes ifølge Nadella to ting: En forenkling af det arbejde, medarbejderne skal udføre og integrationen af Nokia i Microsofts øvrige organisation.

Nadella fortæller samtidig, at det er planen, at Nokias X-smartphones skal køres sammen med Lumia-serien, der kører på Windows. Dette betyder, at Microsofts Android-telefonerne kan udfases. Dette passer ifølge Nadelle sammen med Microsofts strategi om at producere billige smartphones og fokusere på Windows Universal Apps.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>