Google klar med første komponenter til modulopbygget smartphone

Googles ambitiøse plan, Projekt Ara, der skal gøre det muligt at designe modulopbyggede smartphones, er nu rykket et skridt nærmere virkeligheden. Google har nemlig produceret sine første stykker hardware til telefonerne, og udviklere har mulighed for at søge om adgang til dem. Det skriver Mashable.com.

Ideen med Projekt Ara er at give kunden mulighed for at designe sin egen telefon med moduler, der har hver sin funktion. Kunden kan altså bygge sin personlige telefon ved at udskifte enkelte komponenter, såsom kamera eller processor, uden at skulle erstatte hele telefonen.

Læs også: Sådan bygger du en smartphone med Raspberry Pi

De første enkelte komponenter bliver sendt til udviklere i slutningen af denne måned og er første omgang designet til udvikling af prototyper og den fremtidige Ara-platform.

Fristen for at søge om de første komponenter udløber i dag, anden runde løber indtil 17.august. Eftersom der er et begrænset antal, vælger Google modtagerne udfra deres tekniske erfaring og styrken af de modul-koncept, de ønsker at skabe.

Nogle af de første komponenter vil gå til dem, der ligeledes dyster i projektets konkurrence som blandt andet handler om at skabe bruge moduler til at skabe noget, som smartphones ikke kan i dag. Hovedpræmien er 100.000 dollars.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>