Microsoft på vej med Office til Android-tablets

Microsoft holdt i flere år fast i et princip om ikke at lancere Office-pakken på iPad – i håbet om at den meget udbredte software-pakke ville kunne trække kunder til tablets med Windows – men skiftede mening og sendte Office til iPad på gaden i marts måned i år.

Læs også: Microsoft annoncerer Office-apps til iPad

Nu hvor sluserne er åbnet for andre platforme, er der også fuld gang i en Office-pakke til Android-tablets, rapporterer The Verge, med forventet lancering i løbet af 2014. I øjeblikket er Microsoft i gang med en lukket beta-test af Office-pakken til Android, som udvalgte firmaer kan deltage i.

Dermed ser det ud til, at Android-versionen af Office kommer før en ny udgave af Office til Windows, som vil være optimeret til touch-skærme. Windows-versionen er nemlig planlagt til lancering i begyndelsen af 2015.

I pipelinen er også en ny udgave af Microsoft Office til Mac, som skulle være klar inden årets udgang. En Apple-venlig version går omvendt helt tilbage til pc’ens barndom, hvor Apple i en periode var dominerende. Det billede vendte dog drastisk, da IBM’s PC og et utal af kloner med MS-DOS og siden Windows overtog næsten hele markedet. Da Steve Jobs vendte tilbage til Apple i 1997 og skulle redde et firma på kanten af konkurs, skete det blandt andet med en aftale med Microsoft, hvor Bill Gates garanterede at fortsætte med at udgive Microsoft Office til Mac i fem år frem.


Sådan ser det ud, når man åbner Office for iPad. Den kommende version for Android forventes at ligge tæt op af iPad-udgaven.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>