Minister om cpr-læk: ‘Jeg vil grundigt overveje, hvilke konsekvenser det skal have’

Margrethe Vestagers særlige rådgiver bebudede tidligere på dagen, at der ingen kommentarer ville falde fra ministeren ovenpå dagens store nyhed om lækagen af 900.000 danske CPR-numre fra CPR-kontoret. ‘Hun holder ferie,’ lød meldingen.

Men nu melder Økonomi- og Indenrigsministeren sig alligevel på banen med en skriftlig undskyldning til de berørte danskere.

Læs også: Robinsonlisten nærmest ikke beskyttet: Samme lette password for alle – i fem år

»Det er en fejl som ikke må ske. Det er naturligvis meget, meget beklageligt, og jeg ser med dyb alvor på denne sag,« siger hun i en pressemeddelelse.

Samtidig understreger ministeren, at hun har krævet en fuldstændig redegørelse.

Læs også: 900.000 danske CPR-numre lagt til frit skue – downloadet 18 gange

»På den baggrund kan jeg danne mig det fulde overblik over sagen,« siger hun og tilføjer: »Det er klart, at jeg grundigt vil overveje, hvilke konsekvenser denne sag skal have.«

Tidligere på dagen meddelte Datatilsynet, at man ville åbne en sag mod staten på grund af lækagen. Tilsynet råder dog over begrænsende sanktionsmuligheder, da der er tale om en offentlig myndighed. Havde det været en privat virksomhed, var en politianmeldelse nok kommet på tale, men da det er en myndighed, har tilsynet kun mulighed for at udtale kritik og komme med henstillinger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>