Sådan skete CPR-lækket: CSC blev rykket for Robinsonlisten og udleverede halvfærdig version med CPR-numre

CSC havde tirsdag problemer med selskabets batchkørsler, og det påvirkede udarbejdelsen af den opdaterede version af den Robinson-liste, som CSC skulle levere til CPR-kontoret. Det førte til det enorme læk af CPR-numre for de 900.000 danskere på Robinsonlisten, skriver Ritzau ifølge Information.

Da CSC blev rykket for listen, endte selskabet med at udlevere en version, hvor der endnu ikke var kørt de batchprogrammer, som skulle fjerne CPR-numrene fra udtrækket fra CPR-registret, som er grundlaget for listen.

Hverken hos CSC eller hos CPR-Kontoret blev listen kontrolleret, inden den blev lagt ud på den tjeneste, hvorfra cirka 600 tilmeldte virksomheder henter listen.

Læs også: Robinsonlisten nærmest ikke beskyttet: Samme lette password for alle – i fem år

Læs også: Overblik: Er det slut med det ‘hemmelige’ cpr-nummer?

CSC havde torsdag i sidste uge kørt en ekstraordinær testkørsel på batchsystemerne, men ifølge Ritzau er det uvist, hvorvidt testen har haft indflydelse på batchsystemet.

I alt 15 firmaer nåede at downloade den version af Robinsonlisten, som indeholdt CPR-numre, skriver Ritzau ifølge Information. I første omgang havde CPR-Kontoret oplyst, at 18 firmaer havde hentet listen, men en nærmere gennemgang har vist, at der har været gengangere blandt firmaerne.

CPR-Kontoret har foreløbig fået bekræftet fra otte af firmaerne, at de har slettet listen igen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>