Samsung udskyder endnu en gang styresystemet Tizen

Verdens største smartphone-producent, Samsung, kommer ikke til at gøre sig fri af Android og dermed Google lige med det samme. Selskabet har nu besluttet at udsætte lanceringen af den første smartphone baseret på Tizen-styresystemet, skriver Wall Street Journal.

Samsung Z skulle ellers have været lanceret i løbet af de næste par måneder i Rusland som den første egentlige kommercielle lancering af Tizen.

Tizen er ligesom Android baseret på Linux-kernen, men udvikles af et open source-konsortium, hvor Samsung og Intel er de primære kræfter. Ved at have Tizen i baghånden ville Samsung i princippet være mindre afhængig af Android, som kun delvist styres af en lignende organisation, idet Google kontrollerer en del af platformen.

Tizen er også mindst tredje generation af Intels forsøg på at stable et Linux-baseret styresystem på benene til mobile enheder.

Samsung har for nylig demonstreret Tizen i en række tilbehør, men ifølge Wall Street Journal vurderer Samsung, at der er brug for yderligere stimulering af økosystem omkring Tizen i forhold til eksempelvis antallet af app-udviklere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>