SpaceX bygger eget opsendelseshavn

Det private rumfartøjs-projekt SpaceX skal i gang med at bygge deres eget opsendelsessted. Den såkaldte rumhavn kommer til at ligge i Texas på et 22 hektar stort stykke land ud mod den Mexikanske Golf ved grænsen til Mexico. Det skriver Motherboard.

SpaceX har lige fået tilladelse fra Federal Aviation Administration (FAA), som tager sig af tilladelser til kommercielle rum-opsendelser i USA, til at bygge rumhavnen.

Samtidig har FAA tilkendegivet, at de vil imødekomme forespørgsler fra SpaceX om at affyre 10 Falcon 9 raketter og to Falcon Heavy raketter per år frem til tidligst 2025.

Skal passe på sjældne dyr

Det er anden gang, at SpaceX får gode nyheder fra FAA i de seneste par måneder. I slutningen af maj afgjorde agenturets miljøvurderingsenhed at rumhavnen ikke vil udgøre nogen seriøs miljøfare.

For at få tilladelsen har SpaceX har lovet, at opsætte et program, som skal overvåge havskildpadder.

FAA noterer samtidig at der er ozelots – et stort kattedyr – og jaguarundi – et mindre kattedyr – begge ekstremt sjældne vilde katte, i området, hvilket betyder, at SpaceX skal sætte advarselsskilte op, og sætte fartbegrrænsninger på køretøjer på opsendelsesområdet.

Mangler fortsat tilladelser

Men fordi de har fået lov at et agentur til at sende raketter op, betyder det ikke, at de bare kan gå i gang. SpaceX mangler stadig at få tilladelser fra flere statslige agenturer, inkluderende Texas Department of Transportation, for at få bygget nye veje og flytte forsyningslinjer.

FAAs godkendelse var dog den sidste føderale forhindring, inden SpaceX kan bygge deres opsendelsesområde.

Lige nu opsender SpaceX raketter fra Cape Canaveral i Florida og Vandenberg Air Forsce Base i Californien. Virksomheden har også ledt efter opsendelsessteder i Georgia og Florida, men stedet i Texas var den mest lovende mulighed.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>