Statens Serum Institut: Ebola-udbrud er dybt bekymrende

Den livsfarlige ebola-virus rammer stadig flere områder i Vestafrika, og i weekenden er der også konstateret et tilfælde af infektion med virussen i den nigerianske millionby Lagos. Også i Sierra Leones hovedstad, Freetown, er der registreret smittetilfælde. Det skriver Berlingske netavis og DR’s hjemmeside.

Over for Berlingske kalder overlæge og afdelingschef ved Statens Serum Institut (SSI) Kåre Mølbak situationen for ‘dybt bekymrende’:

»Vi må konstatere, at der er tale om et meget stort udbrud. Vi kan se, at sundhedssystemet i de ramte områder er meget hårdt belastet, og at man har svært ved at dæmme op for den.«

Han frygter dog ikke, at virussen vil sprede sig til resten af verden:

»Jeg er egentlig rimelig sikker på, at virussen vil komme under kontrol på et tidspunkt. Det gode ved sygdommen er trods alt, at den ikke er så smitsom. Den smitter via kropsvæsker som blod, så der skal være en intim kontakt med den smittede.«

DR Nyheder skriver, at der siden udbruddet i begyndelsen af året er død over 660 mennesker af ebola-virussen i Guinea, Sierra Leone, Nigeria og Liberia. Ifølge professor og overlæge Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut har vi at gøre med det største ebola-udbrud på alle parametre.

»I både antal døde, geografisk udbredelse og tid taler vi det største udbrud nogensinde. Det har været i gang i et halvt år nu, og der kommer til at gå mange måneder endnu, før der er styr på det,« siger han til DR Nyheder.

Ifølge DR er forskere i USA ved at udvikle en DNA-vaccine mod sygdommen, som der i øjeblikket ikke findes nogen behandling imod. I udgangspunktet smitter ebola-virus dog ikke lige så let som eksempelvis sars.

»Sars smitter via luftveje, mens du skal være i direkte berøring med en smittet for at få ebola-virus. Det smitter via sekreter som sæd og blod,« siger Anders Fomsgaard til DR Nyheder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>