Svine-MRSA er for første gang fundet i Storbritannien

Den type af methicillin-resistente stafylokokbakterier, som særligt findes hos svin, er for første gang registreret i Storbritannien. Bakterierne er i forvejen fundet hos mennesker i England og Skotland, men er ikke blevet registreret hos svin før nu.

Den britiske dyrlægeorganisation mener dermed gennem Veterinary Record at have fundet det første tilfælde af MRSA CC398 hos svin i Storbritannien, skriver landbrugsavisen Farmers Guardian.

Læs også: Tre gange så mange danskere smittet med svine-MRSA på kun ét år

Bakterien er fundet hos en pattegris, der sammen med fire søskende af andre grunde blev undersøgt på et laboratorium, Agri-Food and Biosciences Institute i maj i år.

MRSA CC398 er udbredt i flere europæiske lande, herunder Danmark, hvor bakterien har spredt sig fra grise til mennesker. Fundet af bakterien i Storbritannien har derfor udløst et krav om mere handling fra regeringen.

Det britiske ministerium for landbrug beroliger dog befolkningen med, at MRSA CC398 kun udgør en lille risiko for folk, som arbejder tæt sammen med inficerede dyr, og i øvrigt ikke er en anmeldelsespligtig sygdom.

Læs også: Landbrug i kovending: Risiko for svine-MRSA er nok større på landet

Men Alliance to Save our Antibiotics, der er en sammenslutning af medicinal-, sundheds- landbrugs- og miljøorganisationer, har opfordret regeringen til øjeblikkeligt at få foretaget en fuld undersøgelse af den britiske svineproduktion for at få klarhed over, hvor udbredt bakterien er.

MRSA CC398 er allerede fundet hos mennesker i England og Skotland. Og på baggrund af de fire registrerede dødsfald som følge af infektioner med bakterien i Danmark, mener Alliancen, at svine-bakterien kan risikere at blive vidt spredt, da ingen af de pågældende patienter havde nogen tæt kontakt til svin.

Læs også: Tre døde af svinebakterie: Ingen af dem havde været i en stald

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>