USA vil dæmpe masse-dataindsamling

Nu skal det være slut med masseindsamling af data. Ifølge Reuters har den amerikanske senator Patrick Leahy introduceret en lovgivning, som skal forhindre indsamlingen af amerikanernes telefonoptegnelser og internetdata og indsnævre, hvor meget information de kan søge på en bestemt søgning.

Forslaget, som har opbakning i Det Hvide Hus, går længere end den version, som gik gennem Repræsentanternes Hus i maj, som reducerede masseindsamlingen, og som gav varm respons fra privatlivsadvokater og teknologivirksomheder.

Opbremsning i dataindsamling

Edward Snowdens afsløringer fik i januar præsident Barack Obama til at foreslå Kongressen, at man bremser lidt op i forhold til masseindsamlingen og opbevaringen af millioner af indenrigs telefonopkald.

Mange amerikanske teknologivirksomheder har også efterspurgt ændringer, da deres internationale forretninger har taget skade, fordi andre landes regeringer er bekymrede over, at virksomheder indsamler data og overleverer dem til amerikanske spionvirksomheder.

Største reform siden Patriot Act

»Hvis den bliver indført, vil denne lov repræsentere den mest signifikante reform af statens overvågningsautoriteter, siden Kongressen indførte Patriot Act for 13 år siden,« sagde Leahy, demokratisk medlem af Senate Judiciary Commitee, i sin tale til Senatet tirsdag.

Kongressen tager fredag en fem uger lang pause, og det er stadig uklart, om lovgiverne kommer til at tage lovforslaget op inden valget i november.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>