Yo – historien om en latterlig app, der erobrede verden




Navnene på dine Yo-kontakter står med store bogstaver, og du afsender et “yo” ved at klikke på et af navnene.



Sådan ser det ud, når du modtager et “yo”.


For lidt over en uge siden skete der noget mystisk og nærmest uforklarligt.

I løbet af blot få dage eksploderede en ny app ved navn Yo i popularitet. 

Og nej, det er ikke i sig selv mystisk.  Det mystiske er, at ingen for alvor kunne forklare app’ens succes. 

Alle folk talte folk om, hvor åndssvagt det var, at alle folk talte om det, og måske var det netop det uforklarlige, der var selve årsagen til, at Yo rundede en million brugere og nærmest på rekordtid skød til tops på verdens app-hitlister. 

Yo har nemlig kun én funktion: 

Træt af mails og sms-beskeder
Yo er udviklet af to israelere, Morshe Hogeg og Or Abel.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider var Hogeg, der er administrerende direktør og stifter af det israelske it-firma Mobli, træt af, at emails og sms-beskeder ofte endte i lange og endeløse konversationer. 

I stedet ville han have mulighed for at kommunikere med sin assistent og sin kone på en mere simpel måde.

Han fortalte Or Abel, der var ansat i Hogegs firma om sin vision for en helt simpel app, der kun kan sende en besked på ét ord – et “yo”. Når folk modtog et “yo”, ville de vide, at der var brug for dem, eller at der blev tænkt på dem.

Funktionen kan minde om Facebooks “poke-funktion”, der gør det muligt at give andre Facebook-brugere et virtuelt prik på skulderen. Ligesom Yo også kan minde om personsøgeren, der som en forløber til mobiltelefonen vandt frem i 80′erne og 90′erne. Når folk modtog et opkald på deres personsøgere, modtog de blot et bip samt en besked med nummeret på den, der havde kontakt dem.

Udviklet på otte timer
Abel lod sig dog ikke umiddelbart imponere af sin chefs app-idé, men valgte alligevel at udvikle appen.  

Det tog blot Or Abel otte timer at udvikle app’en, og den var angiveligt endnu bedre og mere simpel, end Hogeg havde forestille sig.

Den havde få, men store knapper og stor skrift. Ikke noget logo, men blot et stort lilla ikon, og det var ikke nødvendigt at oprette sig som bruger for at anvende app’en. 

Blev afvist af Apple
Den 1. april blev app’en sendt til godkendelse på Apples App Store, der dog i første omgang afviste app’en, fordi den ifølge Apple var for meningsløs. Hogeg og Abel kastede sig ifølge Business Insider ud i et forsvar for deres app, der til sidst blev godkendt af Apple.

I første omgang var det kun Hogeg, hans kone og assistent, der brugte Yo. Men langsomt blev app’en også taget i brug af virksomhedens andre ansatte, og herfra spredte den sig som ringe i vandet, og i løbet af knap en måned fik den 20.000 brugere alene i Tel Aviv.

Det var dog først i begyndelsen af maj, at Yo spredte sig uden for Israel.

Den kendte amerikanske tech-blogger Robert Scobble besøgte Hogeg i Tel Aviv, og da han fik demonstreret app’en, erklærede han ifølge Business Insider:

“Det er den dummeste og mest afhængighedsskabende app, som jeg har set i hele mit liv.”

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>