Nye kæmpebesparelser på tele til det offentlige


Rammeaftale 02.08

Aftalen giver adgang til Telenors sortiment af fastnettelefoni, mobiltelefoni og mobilt bredbånd. Kunderne kan via aftalen desuden købe mobiltelefoner, mobiltilbehør, mobile modemmer, telemetri, dækningsanlæg samt teknisk bistand. Rammeaftalen dækker omkring 153.000 mobilabonnementer.

Rammeaftale 02.11

Aftalen giver adgang til indkøb af ADSL fastnetbredbåndsforbindelser. Aftalen omfatter internet til hjemmearbejdspladser, internet til mindre arbejdspladser, og internet til private adresser hvor offentlige myndigheder midlertidigt kan servicere borgere fx ved sygdomsforløb. Rammeaftalen dækker omkring 20.000 ADSL-abonnementer.



Telenor får en masse nye kunder i butikken. Selskabet har netop fået status som hovedleverandør på to nye rammeaftaler med SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service).

Aftalerne handler om teleydelser målrettet regioner, gymnasier, erhvervsskoler, universiteter og andre selvejende institutioner samt halvoffentlige virksomheder og forsyningssektoren. Også kommuner, som ikke allerede er bundet af en aftale, kan bruge de nye aftaler. I praksis drejer det sig om op til 153.000 mobilabonnenter og 20.000 ADSL-abonnementer.

Sparer 90 millioner om året
Besparelsesmulighederne for vores alle sammens fælles husholdningsregnskab er betragtelige. Over for Berlingske anslår vicedirektør Benjamin Salamon fra rådgivningsfirmaet Netplan, at det drejer sig om næsten 90 millioner kroner om året.

Salgsdirektør for det offentlige område hos Telenor, Steffen Andersen, vil ikke sætte tal på besparelsespotentialet, for det kommer blandt andet meget an på, hvordan løsningerne bliver skruet sammen.

Dertil kommer, at flere store kommuner – for eksempel København – selv vil stå for udbuddet af teleydelser og altså ikke vil benytte de to nye rammeaftaler, som er frivillige.

“Vi har budt skarpt ind for at få aftalen, men vi regner for eksempel med, at vi får cirka 70.000 mobilabonnenter ved hjælp af aftalen, selv om den omfatter over dobbelt så mange,” siger Steffen Andersen til Computerworld.

Begge aftaler træder i kraft her i juli 2014 og løber to år med mulighed for forlængelse to gange et år.

De to nye frivillige aftaler er et supplement til den store forpligtende aftale, som SKI og TDC indgik i maj, og som 65 kommuner har tilsluttet sig. Netplan anslår, at denne aftale alene vil spare kommunerne for 73 millioner kroner om året.

33 kommuner er altså ikke omfattet af aftalen – og de kan heller ikke blive det, for aftalen er lukket. Men de kan som nævnt nu bruge de frivillige aftaler.

TDC og Telenor skal på både den bindende og de frivillige aftaler supplere hinanden i de tilfælde, hvor hovedleverandøren ikke kan levere varen.

Staten har en selvstændig aftale med Telenor, som blev indgået i efteråret 2013.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>