Apple, Facebook og Google skriver til Obama: Stop nu den ekstreme overvågning








Otte af verdens førende it-selskaber opfordrer nu USA til at reformere sin overvågningslov for at komme behovet for sikkerhed og individuelle rettigheder i møde. Det skriver Ritzau.

Opfordringen kommer i kølvandet på den amerikanske whistleblower Edwards Snowdens lækager.

I et åbent brev til præsident Barack Obama og Kongressen beder firmaerne AOL, Facebook, Apple, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter og Yahoo de amerikanske politikere om at føre an i en verdensomspændende reform af statssponsoret overvågning.

“Vi forstår, at regeringer har pligt til at beskytte deres borgere. Men denne sommers afsløringer fremhæver det akutte behov for at reformere regeringers overvågningspraksisser verden over,” står der ifølge Ritzau i brevet.

“I mange lande er balancen tippet over til statens favør og væk fra individets rettigheder – rettigheder, der er indskrevet i vores grundlov.”

Siden juni har den tidligere efterretningsmedarbejder Edward Snowden løbende afsløret den amerikanske regerings omfattende overvågning af eksempelvis EU-kontorer og europæiske politikeres mobiltelefoner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>