Årets største hits på Version2: Snydemails og NemID-problemer

‘Android er noget lort.’

Sådan lyder første sætning i en af årets mest læste historier, nemlig en Android-anmeldelse skrevet af redaktionens inkarnerede iPhone-fanboi, der til sin overraskelse fandt ud af, at Android 4.2 faktisk er ganske glimrende.

Og faktisk indtog historier om nye smartphones tre pladser på årets liste over de mest læste historier på Version2 i 2013. Det blev dog midt i ‘feltet’, for den klart mest populære historie er i en anden populær kategori: Advarsler mod dårligdomme.

En phishing-mail, der lige var en klasse bedre end de sprogligt udfordrede forsøg, der normalt lander i indbakken, truede Danmark. E-mailen var en kopi af Skats besked om årsopgørelsen, men i stedet landede man på et falsk site og blev bedt om at indtaste sine kreditkort-informationer.

Historier om dårligdomme i kombination med NemID var også populære. Java – som danskerne er bundet til på grund af NemID – blev ramt af flere sikkerhedshuller, og da mange af dem blev lukket med en af Oracles opdateringer i oktober, holdt NemID op med at virke. Nets DanID havde brugt funktioner, som Oracles af sikkerhedshensyn lukkede af for, og der var ikke et fast testforløb hos Nets, når der kom Java-opdateringer, så firmaet blev taget med bukserne nede.

Et af Version2′s journalistiske scoops i 2013 fandt også vej til hitlisten. Da NemID i begyndelsen af året blev ramt af flere denial-of-service-angreb, som lagde tjenesten ned flere gange, var det ikke en stor organisation, som stod bag. Det var en ung dansk knægt, der for ti dollars havde købt et DDoS-angreb, bare for at vise, at NemID var dårligt beskyttet mod den slags.

Se hele listen over årets mest læste historier her:

  1. Pas på: Ekstremt vellavet snydemail fra ‘SKAT’ hærger danske indbakker

  2. Trine Bramsen overvejer forbud mod at bruge TOR

  3. Her er lappen til kritisk Java-hul – sådan gør du

  4. En iPhone-ejers bekendelser: Sådan føles Nexus 4 og Android 4.2

  5. Så meget skal du betale for iPhone 5s og 5c

  6. Anmeldelse: Nokia Lumia 925 er en gennemlækker telefon – desværre

  7. Gerningsmænd bag angreb afslører: NemID sendt i sort for 10 dollar

  8. Java-opdatering blokerer NemID

  9. Dansk app-succes anklaget for at stjæle konkurrentens data

  10. Alarm: 4 millioner NemID-brugere truet af kritisk Java-hul

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>