Blog: Kan data storage stå alene?

Storage har i de sidste mange år været et hot emne på it-dagsordenen. Vores datamængder vokser og vokser, og det er ikke kun på internettet eller i de offentlige systemer, men også hos helt ”almindelige” små, mellemstore og store virksomheder.

Der er da også sket et kvantespring på udviklingen af storage-løsninger, der tager højde for de nye strømme af data, der skal gemmes og opbevares, mange gange på ubestemt tid. De traditionelle storageleverandører har derfor købt godt og grundigt op af de softwarevirksomheder, der sørger for at data opbevares så smart som muligt. Vi er belevet introduceret til begreber som thin provisioning, auto tiering og endda virtuel storage.

Men løser det de udfordringer som IT-afdelingerne står overfor? Nogle af dem naturligvis, men storage er jo blot en del af udfordringen. Dybest set er det de business applikationer, der driver ERP, CRM, CMS eller noget så almideligt som exchange, der er vigtige for organisationen, storage er et nødvendigt onde – især hvis det står alene.
Den mest almindelige forretningsmæssige udfordring på tværs af industrier og virksomhedsstørrelser er at forbedre produktivitet og effektivitet. Ifølge IDC* har tæt på en tredjedel af alle virksomheder og organisationer dette som en af deres vigtigste prioriteter inden for de næste ét til to år.
Krav om fleksibilitet, hurtigt skiftende markedsvilkår og omkostningspres fører til, at datacenteret oftere sættes i fokus for at undgå ineffektivitet, reducere spild samt øge omstillingsevne og -hastigheden.

Dette angribes blandt andet ved at se på løsninger, der kommer hele vejen rundt om datacenteret med en samlet administation. Det er en nødvendighed for at nedbryde de siloer indenfor Netværk, Server og Storage, som er blevet opbygget over de sidste årtier.
At afsætte tid og ressourcer til at udforske alternative metoder til at levere it-tjenester ses ofte som en sekundær prioritering. Mest fordi IT-driften har travlt med vedligeholdelse og “brandslukning” af teknologiske udfordringer inden for de før benævnte siloer, hvor storage løber med vækstprisen – ikke at vedligeholdelse og brandslukning ikke er vigtigt, men det tager tid fra en samlet tilgang til IT-udfordringen.
Konvergerede løsninger hvor alle lag: compute power (server), storage, netværk med samlet administration, kan i høj grad løse de udfordringer som IT-afdelinger står over for.

Time to market
Tidligere skulle systemer implementeres ud fra en lang indkøbsliste over komponenter, man forventede fungerede sammen. Nu kan man få et sammensmeltet IT-system til x antal virtuelle servere med tilhørende Storage og Netværksinfrastruktur – administreret som en enhed.

Reduktion af driftsudgifter
Konvergerede IT-løsninger vil forenkle opsætningen af IT-infrastrukturen betragteligt, og derved reducere de initiale driftsomkostninger. Men også på sigt vil der være penge at spare på driftsudgifterne, da en ensartet og automatiseret tilgang til systemerne vil minimere antallet af fejl samt nedbryde siloer mellem de forskellige undergrupper af IT, og dermed kan man se frem til bedre udnyttelse af personale og kompetencer i It-afdelingen.

Dette er i overensstemmelse med de tilbagemeldinger, vi får fra IT-driftsledere, der har gjort brug af konvergerede IT-systemer. De fræmhæver operationel effektivitet og evnen til at undgå gentagne opgaver som de vigtigste fordele, samt den tid, der bliver frigivet til at koncentere sig om at drive produktivitet for den organisaiton eller forretning de repræsenterer.
Det bliver i fremtiden en udfordring for traditionelle storage-leverandører, der ikke har kompetencer endsige produkter inden for compute power eller for den sags skyld netværk. Deres primære fokus er at sætte storage op på en piedestal – som det vigtigste i datacenteret.

Men nej, storage kan ikke så alene.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>