Corydon trækker i land: Digital Post er ikke relevant for alle myndigheder

Digital Post er ikke relevant for alle myndigheder. Det fremgår af et svar fra finansminister Bjarne Corydon, på et §20 spørgsmål som Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen har stillet.

Spørgsmålet, der blev stillet på baggrund af Version2s dækning af Digital Post, gik på, hvor foreneligt med regeringens it-strategi Corydon mener, at det er, at der stadigvæk er 36 offentlige myndigheder, der ikke er kontaktbare på Digital Post. Tre år efter, at det blev obligatorisk for alle myndigheder på eDag3.

Læs også: Tre år efter deadline: 36 offentlige myndigheder stadig uden Digital Post

Men af finansministerens svar kan man læse, at han trækker i land i forhold til myndighedernes digitale kontaktbarhed.

»…Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at enkelte statslige myndigheder er forsinkede i deres implementering af muligheden for borger og virksomhedshenvendelser via Digital Post. Hertil kommer, at det for en række mindre underliggende statslige myndigheder, som f.eks råd, mv. med ingen eller meget lidt kontakt fra borgere eller virksomheder, ikke nødvendigvis vil være relevant, at være kontaktbar via digital post…«

Siden Version2 bragte historien, er udenrigsministeriet kommet på Digital Post, men borgerrettede myndigheder som politiklagemyndigheden og tinglysning mangler stadig. Det drejer sig altså ikke kun om »mindre underliggende statslige myndigheder uden kontakt med borgerne«, hvilket ministeren ikke kommer ind på i sit svar.

Dobbeltmoralsk ikke-svar

Michael Aastrup Jensen, der it-ordfører for Venstre, er ikke tilfreds med ministerens svar, som han mener er udtryk for en skidt holdning til ret og pligt.

»Altså det er jo et ikke-svar, og det er et udtryk for dobbeltmoral. Man kræver noget af borgere og virksomheder, som man ikke selv kan leve op til. Hvis virksomhederne ikke kan håndtere digital post, så har de jo et problem. Men det gælder åbenbart ikke for det offentliges egne myndigheder,« siger Michael Aastrup Jensen til Version2.

Digital Post har været obligatorisk for alle virksomheder siden 1. november 2013 og bliver det for borgere samme dato i 2014.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>