Dansk forsker i spidsen for europæisk sikkerhedssamarbejde

En dansk forsker fra Aarhus Universitet har taget initiativ til et netværk, der skal sikre privatlivets fred på internettet. Det skriver Danmarks Radio.

Claudio Orlandi, der er post.doc ved institut for datalogi i Aarhus, mener, at der er for mange, der kigger os over skulderen, når vi bevæger os rundt på nettet. Derfor har han startet forskernetværket.

»Rigtig meget af vores liv foregår på nettet. Vi bruger netbank og kommunikerer med offentlige myndigheder derpå, og derfor er det vigtigt, at vores private data også forbliver private,« Siger Claudio Orlandi, der håber, at man kan samle de mange kompetencer på området, der gemmer sig rundt omkring i Europa.

Forskernetværket, der er finansieret af EU, skal komme frem med en fælles europæisk standard for kryptering – noget der bliver mødt med begejstring hos Rådet for Digital Sikkerhed.

»Det vil betyde, at vi er bedre beskyttet mod misbrug af vores data og overvågning. I det hele taget vil vi få en højere grad af tryhed på nettet, end den vi har i dag, hvis det her bliver til noget,« siger formand Birgitte Kofod Olsen.

Læs også: Ny EU-rapport: Krypter dine data!

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>