Dansk ingeniørregiment hjælper med at fjerne Assads kemiske våben

Syv danske specialister i kemiske våben fra Ingeniørregimentet i Skive skal hjælpe til med bortskaffe de kemiske våben fra Syrien. Soldaterne skal sørge for, at der ikke sker udslip og rense personer, der bliver ramt af et eventuelt udslip. Derudover kan specialisterne også beregne fareområder for en eventuel giftsky.

Ifølge Oberst Christian Arildsen fra Ingeniørregimentet er våbenspecialisterne fra Skive nogle af de bedste Danmark har at byde på.

»De har blandt andet gennemført øvelser i Canada og Sverige med skarpe kemiske kampstoffer. De besidder den ypperste kapacitet indenfor dette felt, som dansk forsvar råder over,« siger Christian Arildsen i en pressemeddelelse.

Allerede tirsdag morgen flyver de danske våbenspecialister fra Billund til Cypern, hvor de træder ombord på krigsskibet Esben Snarre.

»Det er fantastisk, at vi har soldater i Skive, som nu skal være med til af afvæbne og bortskaffe Syriens kemiske våben,« siger Christian Arildsen.

Krigsskibet Esben Snarre kommer til at fungere som kommandoskib, som skal lede transport- og eskorte-operationen, støttet af Norgen. Både Norge og Danmark stiller to fartøjer til rådighed for FN-missionen.

Folketinget skal godkende Danmarks deltagelse på tirsdag.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>