Dansk storkommune kræver dispensation: På vej med gratis Wi-Fi













Regeringen skal formentlig hjælpe kommunerne på vej med en lovændring eller dispensationer, hvis de mange planer om kommunalt finansieret Wi-Fi skal blive til noget.

Sådan er status, her et halvt år efter at Computerworld skrev om begyndelsen på den seneste bølge af kommunale Wi-Fi-initiativer.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har ret entydigt erklæret, at det stadig – bortset fra på biblioteker –  er ulovligt for kommunerne at give borgerne netadgang, uanset om kommunerne opkræver penge for det eller ej. Det skete i et svar til folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen (V) den 14. oktober.

Margrethe Vestager skriver også, at frikommuneforsøget, som omfatter ni kommuner, giver mulighed for, at disse kommuner på forsøgsbasis kan tilbyde gratis internetadgang på udvalgte steder. Forsøget løber frem til 2015, og hvis det viser sig at være en succes, “vil det være naturligt at overveje mulighederne for at udbrede ordningen til at omfatte alle kommuner”, skriver ministeren.

København vil ikke vente
Men det har Københavns Kommune ikke tålmodighed til at vente på. Borgerrepræsentationen i København har på sit møde 28. november vedtaget et socialdemokratisk forslag om at henvende sig direkte til Økonomi- og Indenrigsministeriet for at “indlede et samarbejde, der har til formål at finde en måde, hvorpå Københavns Kommune kan tilbyde gratis internet i byrummet.”

“Vi synes, det er for længe at vente på en evauering efter 2015, så vi beder nu om hurtigst muligt at få samme dispensation som i frikommuneforsøget,” siger medlem af Borgerrepræsentationen Henrik Appel Espensen (S), der er tovholder på forslaget.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>