Danske forretninger fortæller: Derfor tager vi mod Bitcoin-betalinger






Bitcoin-betalinger The Jane











Der er stadigvæk kun få fysiske steder i Danmark, hvor du kan betale med den digitale valuta Bitcoins. 

Et af de få steder er den københavnske cocktailbar The Jane, hvor kunderne i knap to uger har kunnet købe deres drinks med digitale mønter.

“Vi har valgt at tage imod Bitcoin-betalinger af to årsager. For det første, fordi vi har stor sympati for ideen. Vi mener, at det er en rigtig god ide med en uafhængig digital valuta, der ikke er styret af nogen stat eller myndighed. For det andet tror vi også på, at Bitcoins og lignende digitale valutaer er fremtiden, og derfor vil vi gerne have erfaring med det på et tidligt tidspunkt,” siger Simon Haugaard Pedersen, der er indehaver af The Jane.

I den netop overståede weekend blev der i alt gennemført et sted mellem 25 og 30 transaktioner med Bitcoins på The Jane. Det er ifølge Simon Haugaard Pedersen flere, end hvad baren oprindeligt havde kalkuleret med.

Appellerer til snævert publikum
Indtil videre lader det dog til, at Bitcoins stadigvæk appellerer til et relativt snævert publikum, som dog til gengæld ser ud til at omfavne barens initiativ.

“Det er mit indtryk, at det endnu kun er de meget dedikerede Bitcoin-entusiaster, der kommer her og betaler med Bitcoins. Til gengæld tror jeg, at mange af dem ser The Jane som et oplagt samlingssted, hvor de kan mødes og diskutere om Bitcoins og samtidig bruge deres valuta. Der har dog også været enkelte udenlandske kunder, der har valgt at betale med Bitcoins,” siger Simon Haugaard Pedersen.

The Jane bruger Bitcoin-betalingssystemet Bips til at modtage betalinger. Det fungerer ved, at forhandleren indtaster prisen for varen på eksempelvis en tablet, der generer en kode, som kunden herefter skanner ind via en app på sin smartphone. Og herefter bliver handlen bekræftet.

Kurs på himmelflugt
Gennem det seneste års tid har Bitcoin-kurserne været på himmelflugt, og i dag er en enkelt Bitcoin 1100 dollar værd, mens den ved årskiftet blot var 10 dollar værd, og i mellemtiden har kursen ved flere lejligheder taget nogle større udsving.

Det er dog ikke umiddelbart noget, som kunderne vil bemærke, da The Jane tager udgangspunkt i prisen i danske kroner, som så bliver omregnet til den aktuelle Bitcoin-kurs, når betalingen gennemføres.

“Men det er da klart, at vi har haft bekymring for om vi kan risikere, at de Bitcoins, som vi ligger inde med, pludselig vil blive mindre værd, fordi der kommer et kursfald,” siger han.

The Jane er sandsynligvis den eneste bar i Danmark, der tager mod Bitcoins, og indtil videre er der så vidt vides kun to andre steder i Danmark, hvor det uden for cyberspace er muligt at betale med Bitcoins.

Det drejer sig om en kombineret frisør og retrospillebutik på Nørrebro ved navn Ruben og Bobby samt Bandholm Hotel på Lolland, der er ejet af medlemmer af den nu opløste religiøse menighed Faderhuset.

Men om kort tid kommer endnu en butik til.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>