Derfor er dit valg af ERP-partner så afgørende















ERP klinger i de flestes ører af noget med høje udgifter.

Mens der nok er noget sandhed i den opfattelse, er det vigtigt at være opmærksom på, at det typisk ikke er selve ERP-systemet, der udgør den største udgift.

Sådan lyder budskabet fra Herbert Nathan fra ERP-rådgivingsfirmaet Herbert Nathan & Co.

“Hvis du kigger på økonomien i et ERP-projekt, er konsulenter størstedelen af det, det koster at implementere det, og i mindre grad er det licenserne.”

Herbert Nathan mener, at det er en blandt flere grunde til, at valget af ERP-partner er lige så vigtigt som selve ERP-systemet.

Der er mange partnere at vælge imellem derude i it-branchen, og konsekvensen af at vælge den forkerte partner kan være alvorlig, mener Herbert Nathan, hvis virksomhed leverer uvildig rådgivning om ERP, men ikke selv er systemleverandør eller partner.

“Du kan se den rigtige løsning blive dårligt implementeret, og at man dermed får et dårligere resultat, end hvis den næstbedste løsning bliver godt implementeret,” siger han til Computerworld.

Det skal ERP-partneren kunne
“Det, der er det helt afgørende i sådan et ERP-projekt, er, at man får implementeret det ordentligt. Når du køber en løsning – om det er SAP eller Oracle eller noget andet – så køber du en løsning, der ligner alle de andres. Derfor er der rigtig meget forædling for at bringe det fra a til b.”

Herbert Nathan forklarer, at ERP-partneren skal have kompetencer inden for blandt andet projektledelse, men også have et kendskab til kundens branche og produkt.

“Og viden om forandringsledelse, og hvordan man får sådan en løsning implementeret. Så der er rigtig meget omkring kompetencer i det.”

“Det er i høj grad et spørgsmål om at få løsningen til at passe til forretningen uden at lave for mange tilretninger – det handler om mennesker, projektmetoder, kompetencer, erfaringer og så videre.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>