Derfor skal it-afdelingen acceptere dette BI-bøvl















Der er mange gode grunde til, at der investeres massivt i nye BI-løsninger i disse år. 

Den teknologiske udvikling har betydet, at eksempelvis tablet-apps, sociale medier, mobile devices og big data åbner for helt nye muligheder på BI-fronten, og det afspejler sig i markedets omsætning.

Gartner har vurderet, at det globale marked for business intelligence-software vil vokse med syv procent i år, så det i alt omsætter for 79 milliarder kroner.

I 2016 ventes den omsætning at være steget til næsten 100 milliarder kroner.

“Selv om det er et modent marked og har været en CIO-topprioritet i årevis, er der fortsat en masse efterspørgsel. Enhver virksomhed har en række områder – som HR, marketing, social og så videre – hvor man endnu ikke er startet med BI og analytics,” lyder forklaringen fra Gartner.

Kender du til dette?
Men selv om mange nye muligheder er kommet til, er der stadig nogle klassiske udfordringer, som enhver it-organisation kæmper med på BI-fronten.

Det er blandt andet det klassiske problem med, at it-afdelingen og forretningen ikke synger helt den samme sang – eller er aligned, som det hedder på moderne dansk.   

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at man ikke formår at kommunikere med hinanden på en måde, så man rent faktisk omsætter forretningens ønsker og behov til konkrete, brugbare BI-løsninger.

Og endelig er der problemet med, at helt op til 80 procent af BI-indholdet i nogle organisationer bliver til via såkaldte skygge-applikationer, typisk regneark, som det ikke er it-afdelingen, der har stillet til rådighed.

Forrester BI-rådgiver Boris Evelson skriver derfor i et blogindlæg, at man bør forholde sig til den praktiske virkelighed som it-afdeling.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>