DK-Cert advarer mod Mandela-svindel

De kommende dage vil flyde med falske nyheder og spam, der forsøger at udnytte den enorme interesse Nelson Mandelas død har for store dele af verdens befolkning. Det forudser den danske sikkerhedstjeneste DK-Cert ifølge en meddelelse.

»Når der kommer en nyhed, som interesserer mennesker over hele verden, kan man roligt regne med, at svindlere udnytter den. De udsender e-mails, Facebook-beskeder og Twitter-meddelelser, der angiver at handle om nyheden. Det kan eksempelvis være historier på Facebook, der lover links til videoer fra hans dødsleje, “sandheden om hans død” og lignende sensationelle nyheder«, skriver organisationen.

Formålet med de falske beskeder er ofte at lokke folk til websider med spørgeskemaer, som bagmændene tjener penge på, når de bliver udfyldt, men det kan også være links til direkte skadeligt indhold og malware.

DK-Cert oplyser, at det endnu ikke har oplevet misbrug af Mandelas død, men opfordrer folk til at være særligt opmærksomme.

‘Folk’ er naturligvis en bredere skare end bare Version2′s læsere, der jo i forvejen som oftest er meget skeptiske og på tæerne i disse sager. Men mange it-professionelle har jo nok mindre opmærksomme kollegaer, som sikkert kan gøre dit liv som system-ansvarlig eller lignende til et helvede. Så benyt evt. lejligheden til at minde dem om god sikkerhedspraksis.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>