Domstol: Telelogning er ulovligt i EU

Den danske logningsbekendtgørelse, som pålægger teleselskaber og internetudbydere at registrere borgernes telefonopkald og internettrafik, er i strid med de fundamentale menneskerettigheder i EU’s forfatning.

Det vurderer én af EU-Domstolens ni generaladvokater Cruz Villálon i en vurdering af en sag om lovligheden af det EU-direktiv, som har pålagt EU-medlemslandene at logge teledata.

Ifølge Cruz Villálon er direktivet en alvorlig krænkelse af borgernes ret til privatliv. Samtidig er der ikke i selve direktivet udstukket retningslinjer for, hvordan de loggede data skal benyttes.

Eksempelvis er der ingen krav om, at de opsamlede data skal blive i det enkelte medlemsland, eller hvor længe dataene må opbevares. Disse krav er det i stedet op til de enkelte medlemslande at definere, og det er i strid med forfatningen, fordi indskrænkelser i rettighederne skal være underbygget af EU-lov.

Generaladvokaten anbefaler derfor, at direktivet suspenderes, indtil der er lovgivet på området i EU.

Læs hele generaladvokatens vurdering af sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>