Gadget-kalenderen #15: For 108.000 kroner Mac-monster

Bag dagens låge i gadget-kalenderen finder man en gave i den dyre ende. Til gengæld er ydeevnen også derefter.

Den nye Mac Pro er baseret på de nyeste Xeon E5 processorer fra Intel, og der er plads til op til 12 processorkerner på hver 2,7 gigahertz. Maskinen kan bestykkes med op til 64 GB DDR hukommelse, der kører på 1866 MHz, og som lagerplads kan man vælge en SSD på mellem 256 GB og 1 TB – så skulle der også være plads nok.

Der burde heller ikke være den grafik-opgave, som ikke kan overkommes på Mac Pro. Der er to grafikprocessorer, og de er begge af typen AMD Firepro workstation class, med op til 6 GB RAM på hver. Kort fortalt bør det være muligt at undgå den multifarvede paraply, også ved tunge opgaver.

På designsiden er Mac Pro også ret unik. Det lille computerkraftværk er pakket ind i en metallisk sort cylinderform, og med en højde på 25 cm og en diameter på 16,7 cm fylder den ikke meget i (kontor)landskabet.

Mac Pro har fire USB 3.0-porte, seks Thunderbolt 2-porte, HDMI og Ethernet-udgang. Og så understøtter den brug af tre 4K-skærme på samme tid.

Til superbrugeren

Som du kan læse, så har Apple ikke sparet på teknologien, der er stoppet ind i deres nyeste maskine. Og der desværre også et prisskilt, der matcher de flotte specifikationer. Man kan selv konfigurere sin computer på Apples hjemmeside, så prisen kan variere en del. Men med en 4K-skærm fra Sharp og uden præinstalleret software kom Version2s ønske-mac til at koste over 108.000 kroner. Glædelig jul.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>