Helikopter-model fra skotsk pub-ulykke er før styrtet ned

Det var en Eurocopter EC-135 T2, der fredag aften pludselig styrtede ned fra himlen, smadrede ned gennem taget på en pub i den skotske by Glasgow og slog i alt otte mennesker ihjel. Det er langt fra første gang, helikopter-modellen er involveret i ulykker, skriver britiske BBC.

EC-135-helikopteren har været i service hos en lang række politi- og redningsmandskab verden over siden 1996. Men fredag aften satte begge motorer på en af helikopterne pludselig ud, hvilket førte til den voldsomme ulykke i Skotland.

Tilbage i 2007 styrtede en privatejet EC-135 T2-helikopter også ned ved Essex i England. Her slap piloten og medpassageren dog mirakuløst uden voldsomme skader.

I 2003 var modellen tilsvarende involveret i en anden ulykke ved Ayrshire, ligeledes i Storbritannien. Også her satte helikopteren pludseligt ud, men igen lykkedes det de ombordværende at overleve.

Tidligere i år knækkede del af en aksel på en anden EC-135-helikopter i Frankrig.

Den helikopter, som styrtede ned i den skotsk pub i fredags var blevet sikkerhedstjekket, uden at der blev noteret nogle fejl eller mangler, skriver BBC. De to andre ulykker med EC-135-modellen i Storbritannien har heller ikke kunnet konkludere, hvad der har fået helikopterens to motorer til pludseligt at sætte ud.

Det beskadigede helikopter-skrog fra pubben i Glasgow skal løftes op af bygningen i løbet af mandagen. Først derefter kan den britiske Havarikommissionen undersøge fredagens nye ulykke til bunds, skriver BBC.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>